A-laget spilte 2-2 i treningskampen mot Finnsnes fredag kveld.

Mål: 0-1 Finnsnes(8) 0-2 Finnsnes(12) 1-2 Solli(56) 2-2 Martinussen(73)

Laget: Kirsebom - Ahilan, Garnås, Brotangen (Martinussen 70.), Håberg Mjelde (Skogen 45.) - Fasting, Solli, Frøystveit (Kristiansen 70.) Bjørnland - Aasarød (Dyve 80.), S. Møller

Se liste over vinterens treningskamper her

Finnsnes var på Oslo-besøk denne helgen, og sto på motsatt banehalvdel denne fredag ettermiddagen på Oslos tak. Selv om det er februar, og fortsatt en god stund til seriestart, så var dette en interessant kamp. Finnsnes er nettopp laget som står på motsatt banehalvdel i serieåpningen 11. april, det er et lag som har et godt tak på oss og rapportene sier at satses hardere enn "noen gang" der oppe. Derfor var det en bra referanse.

Finnsnes er et lag som har høy intensitet i spillet, og har straffet oss i tidligere kamper med sin direkte og oppofrende spillestil. Dette skjedde når de var på besøk i seriekampen i mai i fjor, hvor de vant 4-2 og påførte oss en av våre få poengtap den våren. Det samme var bilde fra start i dag.

- Vi fikk en fæl start hvor vi ikke greide å stå i mot trøkket, og intensiteten til et godt Finnsnes-lag. Vi henter oss litt inn utover omgangen, med det blir aldri en god første omgang, sier hovedtrener Eivind Kampen.

Vi våknet etter 0-2 og 15 minutter spilt, og resten av omgangen var forholdsvis jevnspilt med noen gode muligheter til begge lagene. I 2.omgang er vi langt bedre med, og bortsett fra en stor sjanse tidlig i omgangen til bortelaget som Kirsebom redder fint, så får etablert lenge et solid trykk mot gjestene. Det resulterer også i to scoringer. Jesper Solli tar et lurt frispark skrått fra 20 metershold som sniker seg inn ved nærmeste stolpet. Etter 74 minutter et utligningen et faktum. Sigurd Martinussen (17 år) som ble tatt opp i A-stallen tidligere i vinter, er først på en dødball, og scorer minutter etter at han kommer inn til sine første minutter for A-laget. Moro for det unge talentet.

- 2. omgangen blir bedre, vi er mer samla defensivt og vegler klokere med ball offensivt. Fint å komme tilbake fra 0-2, der viser vi karakter. Så er det masse å pynte på, men vi jobber godt sammen, og dette var en super økt for oss, sier Kampen.

Vi har sett langt labrere treningskamper i februar - det var et høyt tempo i kampen og en god match vi fikk servert. Selvfølgelig har vi mye å gå på, det har sikkert også Finnsnes, men i det hele tatt var dette en god gjennomkjøring.

Vi testet igjen ut nye konstellasjoner og manglet også flere spillere med skader som vi håper er snart tilbake igjen. Axel Pedersen, Anders Osmunddalen, Julian Stamsø Møller, Pål Anders Karlsen og William Holm var utilgjengelige denne kvelden. Magnus Aasarød fra Nardo var et nytt bekjentskap blant spillerne vi fikk se denne kvelden i den kongeblå drakta, han viste prov på solide kvaliteter.

Neste helg (lørdag) får vi en ny solid test. Da står KFUM Oslo som motstander på KFUM Arena.