3 viktige poeng borte mot Follo

Vi spilte en god bortekamp mot Follo i dag, og vinner fullt fortjent i den viktige kampen. Herlig!

2016-09-10
alrein

Follo - Kjelsås 0-1 (0-0)
Ski stadion, 10. september 2016

Mål: 0-1 Aasarød (52)

Laget: Kirsebom - Brenden, Brotangen, Garnås, Håberg Mjelde - Fasting, Osmunddalen (k), Kristiansen (Pedersen 89.), Solli,  - Aasarød, Nkee-Ngelingono (Aslaksrud 39.)

Follo var neste hinder i jakten på poeng denne høsten. En vanskelig bortekamp, men vi møter samtidig ett lag vi har hatt et veldig godt tak på de siste årene. I den harde kampen om å holde seg på nivå 3 i Norge, så er alle poeng viktige. En seier i dag ga også den bonusen at vi ville få skikkelig på heng på nettopp Follo på tabellen.

Etter 90 minutter og noen tilleggsminutter står vi igjen med en deilig 1-0 seier på Ski stadion. Og den var etterhvert helt fortjent. 1. omgang var jevnspilt, Follo hadde kanskje noe mer ball, men vi skapte de største sjansene. I 2.omgang var det ingen tvil om hvem som var det beste laget. Fra starten rullet vi opp angrep etter angrep. Mot slutten hadde Follo ballen noe mer, men lyktes ikke å skape nevneverdig mye mot oss. Dette var rett og slett en meget solid bortekamp fra våre gutter denne lørdagen.

Målet kom etter 52 minutter. Det hadde ligget i luften siden lagene startet omgangen. Runar Brenden gjør et fantastisk forarbeid hvor han avanserer fra sin backplass, drar seg gjennom både midtbane- og forsvarsleddet på elegant måte. Han får lagt inn foran mål, hvor en annen spiller som leverte meget solid for dagen, står helt på blankt mål. Magnus Aasarød har ingen problemer med å gi oss 1-0. Brenden fikk mange takk for den scoringen. Etter dette burde vi økt, blant annet var juniorspiller Aslaksrud mange ganger igjennom, som et resultat av sin glimrende arbeidsinnsats og gode hurtighet. Nærmest var han når han traff stanga etter 56 minutter.

Follo var omstendlig og nonchalente i spillestilen, og vi hadde drøssveis av ganger hvor vi straffet dem og skapte farligheter. Det burde blitt flere mål, men når det skal sies holder jo 1-0 og 3 poeng. Dette smaker veldig godt, og er en sterk prestasjon, mot et lag som tross alt ligger over oss på tabellen.

- VI gjør en voksen, klok og disiplinert kamp. Vi var godt forberedt på det som møtte oss, og jeg synes vi fikk kampen inn i et fint spor. Erger oss litt over at vi ikke setter flere av sjansene, men føler at vi beholder den defensive kontrollen helt inn. En veldig fin prestasjon, av et sterk kollektiv, sier hovedtrener Eivind Kampen.

Alle våre gutter kan ta lørdagskveld med visshet om at de leverte meget solid. Det var innsats og vilje, slik vi har sett gutta i hele høstsesongen så langt. Det betaler seg ved at vi får slike flotte bortetriumfer som dette.

Follo hadde et flott kampprogram (noe de også bør få til når de har en billettpris på 150,-...), og der hadde hjemmelagets trener Særvold en liten tekst om matchen. Omtalen av oss var ikke av det positive slaget, og blant annet sto det at vi ville komme til Ski for å parkere "den berømte bussen". Etter kampen står han nok og klør seg i huet over hva som traff han, tydelig at han ikke hadde gjort hjemmeleksen sin i stor grad godeste Særvold. Bussen fra Oslos tak som kom til Ski hadde andre hensikter enn det hans egne utvalgte hadde, som for det meste trillet ball mellom de bakerste leddene og holdt seg på betryggende avstand fra vårt mål. Hver sin smak, hver sin stil. 6 poeng mot Follo i 2016 er ihvertfall fasiten.

Vi vinner fortjent. Tar tre uhyre viktige poeng. Står for den mest severdige fotballen på Ski stadion denne lørdagen. Den kan vi glede oss over litt, men veldig fort må vi vende fokuset mot neste lørdag. Da kommer Skeid på besøk til Grefsen Stadion. Jakten på poeng fortsetter, og det blir et meget interessant lokaloppgjør, mot et Skeid-lag som er i langt bedre sporstlig forfatning enn på lenge.