Poengdeling i lokaloppgjøret

- Jeg synes spillerne hadde fortjent å få hele potten etter denne kampen, sier hovedtrener Kampen etter 1-1 mot Skeid lørdag.

2016-09-18
alrein

Kjelsås - Skeid 1-1 (0-1)
Grefsen stadion, 17. september 2016
408 tilskuere

Mål: 0-1 Buduson (29) 1-1 Solli (51)

Laget: Kirsebom - Brenden, Brotangen, Garnås, Håberg Mjelde - Fasting, Osmunddalen (k), Solli, J. Møller (Nkee 73.) - Aasarød, S. Møller

Vi vant flest dueller, hadde flest sjanser og hadde det spillemessige overtaket mot Skeid lørdag. Antall scoringer var imidlertid likt mellom lagene, og det er jo som kjent det som teller i fotball. Dermed endte det med poengdeling i nydelig fotballvær denne lørdagen.

Skeid har hatt en flott sesong, og lå på en 2. plass før kampen. Det gjorde dem til favoritter, selv om de har hatt lite å stille opp med mot oss i innbyrdes de siste årene. 7 obligatoriske kamper har blitt spilt med 5 siere og 2 uavgjort til oss, og de har ikke slått oss siden 2011. Gjestene med de engasjerte oksene i spissen, øynet nok et håp denne dagen, men skal vært svært fornøyde med at de fikk med seg poeng nedover Kjelsåsveien.

De første 15 minuttene var knapt Skeid på vår banehalvdel. Vi gikk ut i et enormt tempo, og gjestene så ut som et juniorlag. Som så mange ganger før denne sesongen sliter vi med effektiviteten, og må jobbe så knallhardt for å få scoringene våre. Selv tverrliggeren er ikke på vår side, når den sender ballen på feil side av streken og ut. For Skeid har mer flyt, og har et par svært giftige spillere offensivt. Bruno Leite er en god spiller, men ble tidvis kledd av på midten i dag av våre gutter, men i det 29. minutt viser han klasse. Drar av noen mann og serverer deres toppscorer Buduson. Han er sikker, og de rød er i føringen. Vi fortsatt å male på, det er noe jevnere selvfølgelig enn starten, men vi er fortsatt det klart beste laget resten av omgangen. Det står 0-1 til pause, og det er rett og slett svært ufortjent.

I 2.omgangen går vi ut på ny i et forrykende tempo. Ballen går fort, vi vinner alle duellene og Skeid henger ikke med i banespillet. Men de kan plutselig smelle fremover selv om restene av lagdelene ikke henger sammen; en rask kontring ender i stanga og ut. Der fikk vi et bevis på at vi ikke må sovne.

Vi fortsetter å rulle opp flere flotte angrep, og til slutt sitter den. Et nydelig skudd fra Jesper Solli dundrer i mål fra vel 25 meter. Det er 1-1, og vi er like langt på taket av Oslo. Etter det har vi et par feite til å sette ledelsen. Kampen er noe mer åpen. Skeid prøver seg på noen kontringer, men det er vi som virker farligst. Vi kommer oss gjennom på sidene flere ganger, enten redder Skeids dyktige sisteskanse, eller så sklir ballen millimetere i vår disfavør inne i feltet. Når dommeren blåser av, så står det 1-1. Fortjent om han kun ser på målstatistikken og skudd i stanga-statistikken, men alle andre andre parametere er vi bedre enn Skeid på. Det mente også alle Skeid-supportere vi snakket med etter kampen. Gjestenes trener er en god fotballtrener, men også mye klovn der på sidelinjen. Det er nok absolutt et forsøk på klovneri fra hans side, når han hevder i etterkant at denne kampen var helt jevn og det var like mange sjanser til begge lagene. Da må han rett og slett ha sovnet litt der han sto i den svært kledelig blå skjorten for anledningen.

- Jeg er fornøyd med prestasjonen vår. Det jobbes hardt, og det jobbes klokt. Den defensive strukturen er solid, samtidig skaper vi gode sjanser hele veien. Vi ser hvor farlig Skeid er de gangene vi slurver, så denne kampen krevde mye tilstedeværelse fra spillerne. Jeg synes spillerne hadde fortjent å få hele potten etter denne kampen. Litt mer ro i motstanderens boks, så er vi der, sier Eivind Kampen.

Vi takker Skeid for nok en spennende og artig derbykamp, og ønsker de lykke til resten av sesongen. 408 tilskuere kom denne dagen, vi skulle gjerne sett noen flere. Men de som kom fikk se en intens match med god nerve hele veien.

For vår del gjelder det å holde det samme trykket de siste fem kampene. Gjør vi det, så bør det bli en god poengfangst ut av det. Neste helg drar vi til Ullern.

NB! Vår herlige kantspiller og den fantastiske fine typen, Julian Stamsø Møller, spilte i dag sin 200. obligatoriske kamp. Han kronet det med en god match på sin høyrekant. Julian har gjort livet surt for svært mange backer opp gjennom årene, det samme gjorde han i dag, når vi rullet oss flott opp gjennom vår høyreside flere ganger. Takk for innsatsen Julian, du er super!