Det kladder for A-laget om daget. 2-2 hjemme mot Stabæk 2 er ikke godt nok.

alrein

Kjelsås - Stabæk 2 2-2 (1-1)
Grefsen Stadion, 4. juli 2016
151 tilskuere

Mål: 1-0 S. Møller (13) 1-1 Pedersen (str. 24) 1-2 Børkeeiet (64) 2-2 Garnås (74)

Laget: Sivertsen - Ahilan, Brotangen, Garnås, Bjørnland - J. Møller (Mendy 86.), Osmunddalen, Pedersen (Kristiansen 70.), Dyve (Skogen 60.) - Aasarød, S. Møller

Etter to strake tap mot Tromsdalen og Alta, skulle våre gutter komme tilbake på vinnersporet igjen hjemme mot et ungt Stabæk-lag. Slik gikk det dessverre ikke; vi varierer mye i prestasjonene om dagen og gjør unødvendige feil som koster oss dyrbare baklengsmål.

Vi åpner imidlertid klart best. Da vinner vi dueller, og ruller opp flotte angrep. Etter 13 minutter får vi betalt. En flott pasning i bakrommet av Ola Bjørnland, og der er Simen Stamsø Møller. Alene med keeper setter en nydelig lobb i steget. Flott scoring av Simen, som har en pause mellom slagene som ekspert for TV 2 under EM. Vi trykker bra på etter dette også, men sliter med å få den neste scoringen.

Dessverre skjer det som litt for ofte har skjedd i år. Vi har tilsynelatende kontroll på kampen, men gjør et par dårlige involveringer som resulterer i at gjestene får en sjanse til å få en godfølelse. Dommer peker korrekt på straffemerket etter at vi er unødvendige tøffe i rygg på en av gjestenes angrepsspillere. Straffen setter Sebastian Pedersen, og vi er like langt. I stedet for å fortsette der vi var før scoringen, så mister vi trykket. Intensitetet i presset blir borte, duellene taper vi og tempo på ballen blir laverer. Mer skal ikke til, og vi har sluppet Stabæk inn i kampen. 1-1 står seg til pause, etter en brukbar og dårlig halvdel av oss.

2. omgangen fortsetter i samme sporet. Vi taper litt for mange dueller, og sliter med å finne flyten offensivt til at det blir mange sjanser og mål ut av det. Gjestene er ikke noe særlig farligere, men får et frispark på 22 meter etter 64 minutter. Den utnytter de nydelig, flott frispark i krysset og 2-1. Utagbart for vår debutant i mål, Erik Sivertsen. Vi har virkelig gjort det vanskelig for oss nå.

Heldigvis hever vi oss noen hakk, og mer skal ikke til. Vi trykker til i dueller og får farten opp i lengderetningen igjen. Da kommer sjansene, og også utligningen. Hjørnespark fra Julian Møller og Espen Garnås er først på ballen i feltet. 2-2 og 74 minutter på klokken. Vi presser på etter dette, og har også et par farligheter til å sette vinnerscoringen. Når den ikke kommer i første bølge etter vår scoring, så dabber det hele litt ut. Mot slutten så makter vi ikke å produsere de store sjansene, og det blir 2-2. Skuffende og unødvendig, men vi fortjener på mange måter ikke bedre når vi varierer så mye i prestasjonene våre som i dag.

Slike kamper må vi vinne om vi skal havne blant de 7 beste på tabellen. Når vi ikke gjør det, er det heldigvis flott å tenke at det er mange muligheter igjen. Med denne kampen er vi halvspilt, og allerede førstkommende søndag kommer Finnsnes til Grefsen Stadion for siste kamp før sommerferien. Da gjelder det å brette opp ermene, luke bort de enklene feilene og trykke til i alle 90 minuttene. Da kan vi slå alle i denne avdelingen.