Meny

Uavgjort i lokaloppgjøret

Vi var det beste laget, men maktet ikke å få den avgjørende scoringen mot Skeid. Da ble det bare 1-1.

2016-05-29
alrein

Skeid - Kjelsås 1-1 (1-0)
Nordre Åsen, 29. mai 2016
494 tilskuere

Mål: 1-0 Tavakoli (str. 42) 1-1 Aasarød (57)

Laget: Kirsebom - Brenden, Brotangen, Garnås, Bjørnland - J. Møller, Solli , Osmunddalen (Pedersen 81.), Skogen (Fasting 63.) - Aasarød, S. Møller

Oslos viktigste lokaloppgjør har kampene mellom Skeid og Kjelsås blitt. Hjemmelaget fra Nordre Åsen hadde lagt opp til en fin ramme rundt matchen, og 492 tilskuere tok veien ned til treningsfeltet til de røde i bunn av Kjelsåsveien denne søndag ettermiddagen til tross for rufsete vær. De fikk se en tett og nervepirrende kamp, hvor det var ingen tvil om at vi var det beste laget.

Skeid hadde nok stor optimisme med seg til kampen. Og de drømte nok om at de skulle få slutt på rekken av kamper uten seier mot oss etter en åpning på sesongen hvor de har prestert bra, og lå foran oss på tabellen for første gang på lenge. Ikke siden 2011 har de maktet å slå oss, og på de 6 kampene siden har det blitt 5 seire til oss og 1 uavgjort.

1. omgangen var jevnspilt. Vi har et lite overtak de første 30 minuttene og produserer et par sjanser, men Skeid har den største etter 25 minutter hvor deres farlige spiss Buduson kommer gjennom alene med keeper. Kirsebom redder fint. Inn mot pause skjer det lite foran noen av målene, før vi roter det til bakover. Først en svak tversoverpasning i bakre ledd, Skeid snapper og kommer til innleggsposisjon. Innlegget blir skutt opp i hånda på Ola Bjørnland. Helt umulig å forholde seg til det regelverket der rundt hands, men dagens pipeblåser var av den sorten som velger å blåse på slike type hands. Vi satt vanskelig til, men det var svært delte meninger om den avgjørelsen etter kampslutt. Straffe blir det, Kirsebom går riktig vei, men Tavakoli setter den flott nede i hjørnet. 1-0 til Skeid til pause.

2. omgang er vi det klart beste laget. Vi virker til å gjøre noen gode grep i pausen, for kampen går fra å være jevn til at vi dominerer alt som skjer ute på matta. Vi vinner det fleste av dueller og kommer til gode sjanser. Vi får etterhvert vår fortjente utligning. Magnus Aasarød velget et godt tidspunkt å score sitt første mål i Kjelsås-trøya, og krangler inn 1-1 fra 7-8 meter hvor vi har trykket på i en lang periode.

Vi viser oss som et mer robust og bedre fotballag en Skeid denne kvelden, og ruller opp flere solide sjanser etter scoringen. Gode redninger av både keeper og forsvarspiller på streken, hindrer ledelse til oss. Selv om hjemmelaget virker ganskje kjørt, så har de så gode spisser at det makter produsere et par sjanser selv om resten av laget ikke henger sammen. Mot slutten av matchen er det vi som prøver oss på en sluttspurt, men lyktes ikke å få ballen over streken. Dermed ender det 1-1, et resultat Skeid bør være mest fornøyd med kampen totalt sett.

- Jeg synes vi gjør en god kamp. Vi har en rotete periode på slutten av første omgang. Det er i denne perioden vi havner bak. Nå synes jeg det er feilaktig avgjørelse av dommeren å dømme straffe der, men vi roter det fælt til i forkant. Synes spillerne håndterer det veldig godt, og i 2. omgangen synes jeg vi er klart best. Skaper masse sjanser, og bør ta med oss alle poenga. Så skuffa over resultatet, men glad for å se et lag som tar steg hver uke nå, sier hovedtrener Eivind Kampen til Sjela.

Gutta kjemper bra i dag igjen, innsatsen er upåklagelig. I 2. omgang kjører vi på, og er nærme flere ganger. Vi har ballen klart mest, og skaper flest sjanser. Da fortjener man å vinne i fotball. Sånn ble det ikke, men vi har sjansen å slå Skeid igjen i september. Da kommer de på besøk til Grefsen Stadion. Først er det mange kamper vi kan glede oss til, neste helg venter Ullern på stadion.