Meny

Seier mot Follo

Konrad Skogen scoret kampens eneste mål mot Follo i dag. 3 nye og viktige poeng ble innkassert.

2016-05-21
alrein

Kjelsås - Follo FK 1-0 (0-0)
Grefsen Stadion, 21. mai 2016
184 tilskuere

Mål: 1-0 Skogen (51)

Laget: Kirsebom - Brenden, Brotangen, Garnås, Mjelde Håberg - J. Møller, Solli (Pedersen 57.), Aasarød, Skogen  - Mendy (Dyve 68.), Aslaksrud

Etter den sterke borteseieren mot Grorud sist, var det spennende å se hvordan gutta responderte når et nytt godt lag sto på motsatt banehalvdel. Riktignok har Follo mistet mange spillere etter nedrykket på overtid i siste kamp fra OBOS-ligaen i fjor, men har vist i sesongåpningen at de har et høyt maksnivå og kan slå alle i avdelingen.

For vår del måtte vi igjen gjøre omrokkeringer i laget ift de som startet forrige kamp. Osmunddalen sliter fortsatt med den samme lyskeskaden som han ikke blir kvitt. Simen Stamsø Møller skulle opprinnelig spille i dag, men pga. sykdom i TV 2-studioet til FA-cupfinalen, så måtte vår dyktige spiss og TV-ekspert steppe inn der. Ola Bjørnland sonet for tre gule kort. Heldigvis har vi en sterk og bred tropp. Aasarød trekkes lenger tilbake i banen, og viser at han har mye å bidra med der også. Glenn Mjelde Håberg er tilbake fra skade, og har full kontroll på sin side i dag. Foran kommer Pape Formose Mendy og unggutten Jens Aslaksrud inn fra start.

Vi gikk aggressivt ut, og viste at vi skulle ikke gi noe ved dørene i dag. Etterhvert kom Follo mer med, uten at det ble skapt noen store farligheter. 1. omgangen kan egentlig oppsummeres raskt; jevnspilt, og lite sjanser til noen av lagene.

I 2. omgang åpner det seg mye mer opp. Vi er det klart førende laget de første 20 minuttene av omgangen, og trykker godt på i denne perioden. Vi får også en deilig uttelling for den innsatsen. Jens Aslaksrud snapper en av mange feilpasninger fra Follo FK, drar seg fremover og finner Konrad Skogen. Det første skuddet blir blokket, men nummer 2 setter Skogen i goal. 1-0 til oss! Like etter er vi veldig nære å øke til 2-0. Julian Mølle slår Pape Formose Mendy igjennom, men skuddet går i nettveggen. Jesper Solli må ut med skade i denne perioden, inn kom Axel Pedersen, som fortsatte der Solli slapp; med god jobbing og ta tak i midtbanen sammen med den andre sentrale, Magnus Aasarød.

Follo hever seg uansett noe utover omgangen. Etter 67 minutter får de et godt skudd fra 20 meter, men Kirsebom er fint nede og redder. Kampen svinger bra i denne perioden, og vi har noen feite overgangsmuligheter til å sette en ny scoring, Andreas Dyve har et godt innhopp, og tester keeper med et farlig skudd, mens Jens Aslaksrud er alene med keeper, men velger pasningsalternativet fremfor å brenne av. Defensivt jobber vi veldig bra, men Follo får allikevel to gode muligheter mot slutten. Begge headinger, men begge går utenfor stengene.

Det ender 1-0, og tre deilige poeng. Jevn kamp, men vi har en solid periode i starten av 2. omgang hvor vi er det klart beste laget. Denne perioden kom også målet, og det var det som skilte lagene.

Defensivt synes jeg vi ser bra ut hele kampen. I første omgang blir vi litt for upresise i pasningsspillet, og greier ikke utnytte ballerobringene spesielt godt. Dette kommer seg i 2. omgang, akkurat nok til at vi får det målet vi trenger. Vi bør skape mer, men jeg synes vi gjør en solid kamp, mot et bra lag, sier hovedtrener Kampen.

Gutta jobber bra i dag igjen. Runar Brenden blir kåret til hjemmelagets beste spiller, og han er frisk på sin høyre side. God match av Brenden, men resten av gutta kan også være fornøyd med dagens prestasjon. Herlig innsats over hele linja, og det er en viktig forutsetning for å vinne fotballkamper. På 9 kamper i år (serie + NM), så har vi sluppet inn 6 mål. Det er gode tall.

- Jeg setter enormt pris på at vi holder nullen, og det graver gutta veldig dypt for. Ellers er det gledelig at vi får brukt stallen vår skikkelig nå, nye spillere inn, som virkelig leverer, avslutter Kampen.

Nå er det bare å fortsette å kjøre på. Ny tøff kamp står for døren neste helg. Søndag 29. mai venter et brennheit lokaloppgjør, når Skeid står på motsatt banehalvdel. Det har gått mange år siden vi har tapt mot laget nede i dumpa, og det er ingen poeng å fortelle gutta at i den kampen så gjelder det å yte maks innsats for å fortsette den rekken.