Meny

Slo Asker 3-1

I den nest siste treningskampen og den siste på eget gress vant A-laget komfortabelt 3-1 mot Asker lørdag.

2016-03-20
Sjela

Kjelsås - Asker 3-1 (1-0)
Grefsen Stadion, 19. mars 2016

Mål: 1-0 Dyve (32), 2-0 S.Møller (55), 3-0 S.Møller (65), 3-1 Asker (74)

Laget: Kirsebom - Brenden, Brotangen, Garnås, Bjørnland  - Fasting (J.Møller 60.), Solli, Kristiansen, Skogen (Mendy 70.) - Aasarød (Dyve 23.), S.Møller (k)

Asker er nyopprykket og skal igjen spille i PostNord-ligaen(2.div.) etter at de rykket ned i 2014. Da de rykket opp i fjor var det med et lag som nok allerede da holdt bra 2. divisjonsnivå, og siden den gang er laget styrket ytterligere. I dagens møte kunne observante tilskuere blant andre se tidligere tippeliga-profil Tomasz Sokolowski på Askers midtbane. Vi møtte Asker-laget som rykket opp i fjor til treningskamp, da tapte vi 2-0 etter en svak forestilling.

Årets oppgjør ble derimot langt hyggeligere sett med blå øyne, våre gutter var klart skarpest i det meste og sørget for at vi tok vår andre strake seier.

Fra start i den første omgangen var det tydelig at våre gutter hadde både vilje og evne til å ta tak i kampen. Anledet av en svært opplagt Simen Stamsø Møller skapte guttene våre mange sjanser selvom Asker ikke ble direkte overkjørt i banespillet. Den første muligheten var også den største, Aasarød lobbet S.Møller alene med keeper, men vår kaptein for dagen fikk ikke ballen forbi Askers keeper. Møller var igjen på farten litt senerer da han var først på en klarering i Askers bakrom, fra skrått hold klarte Askers sisteskanse og hindre mål med en benparade. Like etter at Andreas Dyve erstattet en skadet Aasarød kom 1-0 målet, Skogen slo et flott innlegg på hodet til nevnte Dyve som stusset ballen elegant i det lengste hjørnet. Det så ut til at Askers bidrag i den første omgangen skulle bli en heading like over etter en dødball, men like før pause fikk bortelaget straffe. Straffen reddet Kirsebom rimelig enkelt og returen fikk Kristiansen banket godt opp i bjerka bak klokkesvingen. 1-0 til pause var både fortjent og logisk ut i fra spill og sjanser.

I den andre omgangen dominerte vi i enda større grad og Asker ble tydelig stresset av vår iherdige defensive jobbing. Det førte til stygge brudd på egen halvdel for Askers del gang på gang. S.Møller økte vår ledelse tidlig i den andre omgangen, et skudd endret retning og ramlet ned i beina på vår nummer 9, midt forran mål og med en utspilt keeper var 2-0 et faktum. Kristiansen var nære ved å gjøre 3-0 umidelbart etter 2-0 målet, men alene med keeper fikk Asker nok en gang bevis på at de har noe mer enn bare en mann med hansker bakerst i banen. 3-0 kom uansett, og som et resultat av at Asker gjorde feil på egen halvdel, en Asker spiller stusset ballen mot eget mål i et forsøk på å nå egen keeper, det luktet S.Møller og på første touchen banket han ballen i mål over Askers keeper som var på halvdistanse. Rett og slett en drømmescoring fra omlag 30-meter. Mot slutten av kampen reduserte Asker til 3-1 på en dødball og i de aller siste minuttene fikk vi to gode muligheter til å gjøre 4-1 før Asker brant en stor mulighet til 3-2. Men det endte til slutt 3-1, i en kamp der vi er frekke nok til å mene at vi var nærmere 4-1 enn Asker var 3-2.

Det er gledelig å se at guttene våre er i så fin form med seriestart like rundt hjørnet. Der vi tidligere i vinter så glimt av hva vi kan utrette i enkelte omganger har vi nå levert solid og bra i to fulle kamper på rad. Neste helg har A-laget påsekfri, den siste treningskampen før alvoret starter spilles på Gjøvik lørdag 2. april mot Gjøvik-Lyn.