A-laget spilte igjen uavgjort i en treningskamp, denne gangen mot Follo.

Laget: Kirsebom - Bjørnland (Håberg Mjelde 45.), Garnås, Brotangen, Brenden - Skogen (Pedersen 79.), Solli (Kristiansen 45.), Frøystveit J. Møller (Fasting 61.) - Aasarød, Dyve (Aslaksrud 45.)

Se liste over vinterens treningskamper her

Follo er nedrykket fra OBOS-ligaen, og er et lag vi også skal bryne oss på i årets serie. Laget har mistet mange spillere i vinter, og har gått fra å være en soleklar favoritt til et noe mer usikkert moment blant topplagene. Uansett er det mye kvalitet i laget, og det er fortsatt grunn til å tro at de kjemper i toppen i årets serie. Derfor var det en god treningskampsmotstander vi fikk på en knallgrønn Grefsen Stadion denne marsdagen.

Se bilder fra kampen på vår Facebook-side

Det er bortelaget som skal få kampen første scoring. Etter 18 minutter får de et frispark fra 20 meter. De ekspederes vakkert rett i kassa, og 1-0 til Follo. Før det hadde begge lagene hatt vært sitt farlige langskudd, vi ved kaptein Frøystveit som keeper får slått til corner. Etter 30 minutter får vi en stor sjanse etter corner. Lars Brotangen ruver høyest og header i stanga ut. Vi får etablert spillet høyere i banen i denne perioden, og i det 39. minutt sitter utligningen. Konrad Skogen viser gjennombruddshissighet når han tar med seg ballen flott fremover og finner nyervervelsen Magnus Aasarød inne sentralt. Aasarød blir taklet på vei gjennom, men ballen slippes til Skogen som bryter gjennom forsvaret. Det blir derfor et flott veggspill ut av det, og Skogen er sikker alene med keeper. 1-1 og det står til pause. Bortelaget hadde kanskje marginalt overtaket spillemessig, begge lag var en del upresise, og de få sjansene som ble skapt var likt fordelt mellom lagene. Hovedtrener Eivind Kampen var ikke fornøyd med de første 45 minuttene.

- En litt rotete 1. omgang. Vi blir litt passive og det blir kostende mye krefter. På den positive siden slipper vi relativt lite til, selv om det ikke ser særlig bra ut, sier han.

I 2.omgang hever vi oss noen hakk. Og da kontroller vi kampen, og dominerer stort spillemessig. Stort sett hele omgangen har vi et jevnt trykk mot gjestene, og vi får også se en del flotte kombinasjoner. Det blir ikke alt for mange klare sjanser ut av det, men vi har noen som absolutt burde resultert i scoring. Som da Runar Brenden viser de offensive egenskapene han har fra sin backplass. Han drar av både en, to og tre Follo-spiller på vei inn i 16-meteren, men fra 6 meter så blir avslutningen litt for rett på keeper, som får slått den unna. Mot slutten er Follo litt mer med igjen, uten at de nevneverdig farlig fremover. Det ender derfor 1-1 i denne treningskampen.

- Vi er bedre ut fra pause, og 2. omgangen er lenge god. Mot slutten blir det rotete igjen. Alt i alt har vi god mulighet til å vinne kampen, men i sum er vi ikke fornøyd med det vi presterte i dag. For mange var et godt stykke unna nivået sitt. Vi krysser av for ei god økt, med masse svar og ting å ta tak i, avslutter Kampen.

Det er ingen poeng som deles ut i mars. Når lagene møtes i seriespill er det langt viktigere ting som står på spill. Vi vet vi har langt mer inne enn vi viste i dag. Det er sikkert noe Follo også føler etter en treningskamp i mars. Uansett for hver dag vi nærmer oss serieåpning, så desto viktigere blir det å få treningskampene til å sitte. Vi har tre kamper igjen mot god motstand før det braker løs. Neste helg er det Hønefoss som står for tur.