A-laget fortsetter poengfangsten. I dag tok vi tre nye viktige poeng når Ullern ble beseiret.

Ullern - Kjelsås 1-2 (1-1)
CC Vest Arena, 24. september 2016

Mål: 0-1 Garnås (22) 1-1 Hoseth (40) 1-2 S. Møller (55)

Laget: Kirsebom - Ahilan, Brotangen, Garnås, Håberg Mjelde - Fasting, Osmunddalen (k), Solli, J. Møller  - Aasarød (Nkee 34. (Aslaksrud 46.), S. Møller

Vi dro vestover med økende selvtillit, 6 kamper har vi spilt uten tap nå. Det har blitt en del uavgjort, men vi har hele tiden sett en herlig vilje i troppen, og alt ser langt mer lysere ut enn den tunge sommersesongen. Sist helg burde vi tatt 3 poeng mot Skeid, i dag hadde vi nye muligheter borte mot Ullern. Et lag vi har hatt bra tak på de seneste sesongene. Fra sist var Runar Brenden ute med suspensjon, inn kom Mithi Ahilan.

Ullern tar grepet om kampen, og har en del ball de første minuttene. Men som i tidligere oppgjør så vet vi at dersom vi er aggressive i presset, så vil vi vinne ballen stadig i gunstige posisjoner mot dette laget. Defensivt gir de fra seg mye rom, og de kan bli vel overambisiøse i sitt spill. Konturene av dette så vi allerede i starten. Både Simen og Julian har to brukbare muligheter de første minuttene etter at vi gjenvinninger høyt i banen. Vi har flere slike tilfeller senere, men klarer ikke å straffe hjemmelaget med de største sjansene. Etter 13 minutter får hjemmelaget en stor mulighet. Lagets høyeste spiller går i duell med Kirsebom, og stusser ballen i tverrliggeren. Der spretter den en gang før vi får avklart. Nære på. Ullern viser at de er farlige fremover, og at det ikke bare er omstendlig fotball de leverer. De har flere dyktige ballspillere og giftige individualister. Etter 19 minutter treffer de stanga på ny, denne gangen på et frispark. Vi må heve oss, og etter 21 minutter får vi ballen i nota. Et fint innlegg fra en god Julian, treffer Garnås på hodet. Han står helt umarkert og setter den deilig i mål. 1-0 til oss, og nå har vi alle muligheter til å få kampen i vårt spor. Dessverre er det mye uryddig over de vi presterer i 1. omgangen. Til slutt så får Ullern straffet oss for unøyaktigheten. Rett før pause sitter 1-1 etter et flott innlegg fra venstresiden som heades i mål. 1-1 til pause, og vi var langt fra på det nivået vi vet gutta kan. Vi måtte også gjøre noen omrokkeringer; viktige Magnus Aasarød måtte ut med migreneanfall, inn kom Colin Nkee. Så pådro Nkee seg en skulderskade, og måtte bytte i pausen med Jens Aslaksrud.

I 2.omgang kjenner vi oss mer igjen fra de siste kampene. Vi vinner stort sett de fleste duellene, og kommer til klart fleste sjanser. Junior Aslaksrud har som nevnt kommet inn, og leverer en flott omgang. Scoringen skal han også ha mye av æren for. Han drar med seg ballen fra egen banehalvdel, slipper den fint til Fasting. Fasting drar av forsvarsspilleren og får skutt. Keeper redder, på returen er Håberg Mjelde, keeper redder igjen. Men så faller ballen ned i beina på goalgetter Simen Stamsø Møller. Han får satt ballen sikkert i mål, og vi leder 2-1. Fortjent etter at vi rullet over Ullern i starten av omgangen. Etter dette fortsetter vi å dominere. Vi har flere feite sjanser, men typisk for denne sesongen så får vi ikke satt den mulige spikeren i kista. Både stang, millimetere og keeper står i veien for nettopp det. Og så lenge vi leder bare med et mål, så har Ullern trua. De har et par brukbare forsøk, men vi får avverget. Etter 77 minutter vil også dommeren være med på å øke spenningen. Mithi Ahilan får sitt andre gule kort. Begge er kortene er hard idømt, og da blir det ekstra hardt når han legger sammen dette til et rødt. Heldigvis blir ikke det avgjørende. Vi har forholdvis god kontroll resten av kampen, og vinner 2-1.

3 poeng var det viktigste i dag. Med dette får vi et lite pusterom over nedrykkstreken, før konkurrentene spiller sine kamper i morgen og mandag. Neste helg møter vi Mo på Oslos tak. Da må vi bare mobilisere på ny igjen, for å ta nye steg mot fornyet kontrakt. Den moralen og spiriten gutta viser om dagen er imponerende.